גסטרונומיה בחבל אמיליה רומאניה | |
אמיליה רומנה מכונה גם "השמנה" ובצדק. זוהי מולדת הפרמז'ן ורוטב הבולונז, חומץ הבלסמי והפרושוטו, אבני היסוד של המטבח האיטלקי ואלה שעשו אותו מפורסם בכל העולם. בחבל ארץ זה, בין כרמים ושדות בנוף טירות עתיקות וריח יין וחביות עץ אלון, מחכים רק לכם, שפע של אטרקציות קולינריות מעוררות חושים, מענגות את העין ואת החיך. אנו מציעים לכם, בין שפע האטרקציות גם ביקור במחלבה, סיור וטעימות ביקב או סדנת בישול של פסטה החופשה הקולינרית שלכם בעיתוי המושלם ובהישג יד ממש.
הגלידה או הג'לאטו האיטלקי מאפיינים יותר מכל את פינוקי הקיץ באיטליה בכלל ובאמיליה רומניה בפרט. מוזיאון הגלידה בבולוניה, פותח בפנינו את דפי ההיסטוריה ומציג את התפתחות הטכנולוגיה והטעמים של מעדן מוכר קר ומתוק. בסדנה קלילה וחווייתית, הנערכת במוזיאון, נגלה את הסודות שמאחורי ובתוך הגביע, ונוכל לייצר בעצמנו גלידה או סורבה. גם טעימות יהיו לנו, כמה שרק נוכל. ואפילו, אפשר להיות לרגע, מוכר הגלידה שמעמיס את הכדורים בגביע – חלום!!
בין האוצרות הקולינריים הבולטים של מחוז זה נמצא את פטריית הכמהין הלבנה – טרטופו. זוהי בכבודה ובעצמה, מלכת הטעמים והריחות, זו שגדלה רק בטבע ולא הצליחו לביית אותה מעולם. זו שצריך למצוא אותה ביער בעזרת כלבים או חזירים. זו שמחירה יכול להגיע ל- 5,000 אירו לקילו. בשל מחירה היקר וטעמה העז, משמשת פטריית הכמהין כתוספת למאכלים שונים, וגולת הכותרת היא פסטה בחמאה ופטריות כמהין. צריך לטעום כדי להאמין. הסתיו, הוא "עונת הציד" של פטריה זו ובאוקטובר, מתקיים בחבל זה פסטיבל פטריות הכמהין שהוא סיבה טובה לביקור.
העיר מודנה, היא מולדת החומץ היוקרתי הבלסמיקו. מיץ ענבים שתסס ויושן בחביות קטנות במשך עשרות שנים וטעמו עשיר וסמיך. החומץ נשמר לפחות 12 שנה בחביות ועובר בירושה מאב המייצר ומשמר את הנוזל היקר הזה, למכירה על ידי בנו. המעוניינים יכולים לבקר במפעלי החומץ המשפחתיים, וללטף את החביות הקטנות ונטעם מהזהב השחור והטעים הזה.
שדות
המרעה העשירים והמישוריים שסביב העיר פארמה, הם בית הייצור של גבינת הפרמז'ן, מלכת
גבינות איטליה. גבינה זו מיוצרת בסירי נחושת אדומים ענקיים, בטכניקה מסורתית
שנשמרה במשך מאות שנים. לאחר מכן, מטפחים הגבנים את גלגלי הגבינה במשך חודשים
ארוכים בטיפול יומיומי, כך שהגבינה המגיעה למיטב מסעדות העולם, תהיה איכותית
ומעולה כיאה למעדן יוקרתי זה. מומלץ ביותר לבקר באחת מחוות הייצור של הגבינה ולצפות בתהליך הייצור כולו, מקבלת
החלב ועד לחיתוך הגבינה. טעימות? ברור!!! |
|
|
|